Körlevélben nyugtatják a TV2 dolgozóit Andy Vajna halála után

2019.01.22 08:39

A TV2 Csoport napi működése a továbbiakban is zavartalanul folyik tovább – ezzel a mondattal próbálta megnyugtatni Andy Vajna halálhíre után Dirk Gerkens, a csatorna vezérigazgatója a dolgozókat, írja a Népszava egy birtokába jutott belső email alapján.

Képtalálat a következőre: „tv2 székház https”
 
Pedig van miért aggódni, a lap úgy tudja, Andy Vajna halától függetlenül is tulajdonosváltásra került volna sor a televíziónál. A tragédia felgyorsíthatja a változásokat. Andy Vajna még a múlt héten is személyesen vett részt több üzleti tárgyaláson, erre a helyzetre azonban természetesen senki nem készült.
 
 
Az még bizonytalan, hogy a televíziót, a hatalmas fideszes médiaholding, a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány kebelezi-e be, vagy egy másik kormányzati bizalmashoz kerül. A tulajdonosváltás azonban nem volt kérdés, csak az időpontja bizonytalan. Orbán Viktor ugyanis  elégedetlen volt a TV2-vel, mert az a számolatlanul beleöntött milliárdos kormányzati hirdetések llenére is veszteséges volt, nézettségben pedig messsze elmarad a rivális RTL Klubtól. Ebben talán annak is szerepe van, hogy a csatorna hírműsorai kritika nélkül beálltak a legocsmányabb fideszes lejárató kampányok és propaganda sulykolásába.
 
168ora.hu / nepszava.hu