Környezetének áldozatává vált egy idős asszony a nyolcadik utcában

2015.03.26 05:17

Állandó fenyegetettségben él egy idős asszony a nyolcadik utcában, ahol rendszeresek a betörések, de a legnagyobb fejtörést az okozza most az idős asszonynak, hogy ismeretlenek rendszeresen telehordják szeméttel az udvarát, amiért a MIK felszólító levelet küldött a 77 éves nyugdíjasnak.

Az idős asszony születése óta ugyanabban a régi MIK-es lakásban él az egyik számozott utcában. Az egykor szebb napokat látott környék mára azonban lakhatatlanná vált: állandó fenyegetettségben él, rendszeresek a betörések, de a legnagyobb fejtörést az okozza most az idős asszonynak, hogy ismeretlenek rendszeresen telehordják szeméttel az udvarát.

A 77 éves néninek elege van, költözni szeretne. Határozatlan idejű szerződése van a MIK Zrt.-vel, tőlük várna segítséget, hogy egy másik lakásba költözhessen, ehelyett néhány napja egy felszólító levelet kapott a hatóságoktól, hogy három napon belül, ha nem számolja fel portáján a szemétlerakót, akkor szerződést bontanak vele, így új lakást sem kapna.

Jakab Péter, a Jobbik miskolci frakcióvezetője sajtótájékoztatót szervezett, hogy felhívja a figyelmet a problémára. Ott jártunkkor, sikerült - ha nehezen is - a környéken élő romákkal is szót váltanunk, akik megerősítették, hogy van áramlopás és illegális szemétlerakás a környéken, de az természetesen nem az ő bűnük.

Érdeklődtünk a MIK Zrt – nél is, hogy biztosak-e abban, hogy körültekintően jártak el az idős hölgy esetében. Pásztor Imre a Miskolc Holding kommunikációs vezetője úgy nyilatkozott:
    „A MIK ZRT-nél lévő napi rutint egyes esetekben felül kell írnia az egyedi problémáknak, itt is megoldásra kell törekedni. A MIK Zrt. arra fog törekedni, hogy rendezze a kialakult helyzetet, de nem újabb probléma generálásával, hanem szociális érzékenységgel adva megoldást erre a helyzetre, vagyis Magdi néni ügyében is így fogunk eljárni.”

miinap.hu