Koronavírus - Emmi: jól vannak a Vuhanból hazahozott magyarok

2020.02.15 09:35

A hat férfi és egy nőnek nincs láza, panasz- és tünetmentesek, laboratóriumi vizsgálataik semmilyen kóros eltérést nem mutatnak.

Február 2-án érkeztek haza, és hamarosan letelik a karantén a hazaszállított magyaroknak
 
 
Jól vannak a koronavírus-járvány sújtotta kínai Vuhanból 12 nappal ezelőtt hazaszállított magyar állampolgárok - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) péntek este az MTI-vel.
 
A közlemény szerint a hat férfi és egy nőnek nincs láza, panasz- és tünetmentesek, laboratóriumi vizsgálataik semmilyen kóros eltérést nem mutatnak. Fizikailag remekül vannak és pszichésen is jól tűrik, hogy még a hozzátartozóikkal sem létesíthetnek közvetlen kapcsolatot.
 
Előreláthatóan két nap múlva, a 14 napos inkubációs idő leteltével elhagyhatják a Dél-pesti Centrumkórház, Szent László kórház telephelyén lévő, karantén céljára kialakított épületet - tették hozzá.
 
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által COVID-19-nek elnevezett vírus több mint 64 ezer embert betegített meg világszerte.
 
mti.hu

Meghalt egy koronavírusos beteg Franciaországban

 
A kontinensen ő a járvány első áldozata. A nő kínai állampolgár volt.
 
A BBC ír róla, hogy egy párizsi kórházban halt meg a kínai turista. Agnès Buzyn francia egészségügyi miniszter szerint az áldozat egy 80 éves kínai nő, az ázsai ország Hupej tartományából.
 
Január 16-án érkezett Franciaországba, karanténba pedig 25-én helyezték„
– közölte.
 
Az áldozat lánya is megfertőződött, de az orvosok szerint ő meg fog gyógyulni. Eddig hárman haltak meg Kína szárazföldi területén kívül a vírusban, Hongkongban, Japánban és a Fülöp-szigeteken.
 
Térkép a coronavírus eseteiről Kínán kívül
 
Kína szárazföldjén kívül 24 országban több mint 500 eset fordult elő
bbc.com