Koronavírus: hat magyar elhunyt, 56 új fertőzött van

2020.05.16 07:43

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3473 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma, a tegnapi adatokhoz képest 56 fővel emelkedett a fertőzöttek száma – derült ki a koronavirus.gov.hu oldaloról.

 
 
Elhunyt újabb 6 idős krónikus beteg. Ezzel 448 főre emelkedett az elhunytak száma, 1371-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból.
 
Az aktív fertőzöttek száma 1654 főre csökkent. Az aktív fertőzöttek 56 százaléka, az elhunytak 77 százaléka, a gyógyultak 61 százaléka budapesti vagy Pest megyei. 570 koronavírusos beteget ápolnak kórházban és 45-en vannak lélegeztetőgépen.
 
 
Mint írják, a védekezés második szakaszában vagyunk. Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a vírus továbbra is terjed. Az a kormány célja, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újraindítsa az életet. Ezért hétfőtől vidéken és Pest megyében újabb enyhítések lépnek életbe. A Budapestre vonatkozó szabályok kialakításában a kormány megvizsgálja a fővárosi polgármesterek javaslatait is. A kórházban ápoltak számának csökkenése lehetővé teszi, hogy hétfőtől a kórházi ellátások újraindításának következő üteme is megtörténhet.
 
forrás: koronavirus.gov.hu