Koronavírus: visszakaphatjuk a régi életünket a WHO igazgatója szerint

2020.11.27 06:17

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) veszélyhelyzeti igazgatója csütörtökön Dublinban kijelentette, hogy a Covid-19 elleni védőoltás révén a világ fokozatosan ellenőrzése alá vonhatja a koronavírus-járványt a jövő évben, egyben óvatosságra intett a karácsonyi ünnepekkel kapcsolatban.

Fotó: Salvatore Di Nolfi

 

Nagyon-nagyon valószínű, hogy folytatódhat a régi életünk, de továbbra is be kell tartanunk a higiéniát és a távolságtartást. A védőoltások nem tüntetik el teljesen a Covid-19-betegséget. A mostani intézkedéseink és a védőoltások révén ténylegesen el tudjuk laposítani a járványgörbét, elkerülhetjük a kijárási korlátozásokat, és fokozatosan az ellenőrzésünk alá vonhatjuk a járványt - mondta Mike Ryan az RTL televíziónak.
 

Teljességgel a tudatában kell lennünk, hogy csökkentenünk kell az esélyét annak, hogy valakit megfertőzzünk, így óvatosan kell megszerveznünk a karácsonyi ünnepeket. Nem szabad engednünk a hagyományos ír szokásnak, amikor tizenöten hámozzák a krumplit és töltik a pulykákat a konyhában - tette hozzá az ír orvos.
 
Csütörtök este világszerte közel 60,8 millió igazolt fertőzöttet tartottak nyilván, a halálesetek száma meghaladta az 1,42 milliót, a gyógyultaké pedig a 38,9 milliót a baltimore-i Johns Hopkins egyetem összesítése szerint.
 
 
mti.hu