Korózs Lajos: aki nyomorultul kevés nyugdíjból élt a múlt évben, annak Orbán Viktor garantálja, hogy az idén, de még jövőre is nyomorultul kevés nyugdíjból fog élni!

2020.01.04 09:23

Még el sem kezdődött az év és már hazudnak nyugdíj ügyben. Vegyük sorba Rétvári Bence állításait.

  • Először is azt mondja, hogy 3,5%-kal emelkedtek a nyugdíjak múlt év eleje óta.
  • Másik állítása, hogy várhatóan az idén is magasabb lesz az infláció a tervezettnél.
  • Harmadik állítása, hogy célul tűzték ki: a nyugdíjak megőrizzék az értéküket, kövessék az inflációt.

Vegyük akkor sorba az állításokat:

1. A múlt év januárjában a nyugdíjak 2,7%-kal emelkedtek, miközben a vak is látta (plusz az MNB és a KSH) hogy magasabb lesz az infláció, 

mint amit ők a költségvetési törvénybe beterveztek. Így minden egyes nyugdíjas és nyugdíjszerű ellátásban részesülő személy a kormánynak hitelezett novemberig hónapról, hónapra. Miközben erre a költségvetés nem volt rászorulva! A törvényi szabályoknak megfelelően ezt kiegészítette a kormány novemberben, mely nem korrekció, csak az elmarad finanszírozás utólagos kifizetése a kamatok nélkül.

2. Pontosan tudják, hogy ebben az évben is magasabb lesz az infláció

A vak is látja + Matolcsy vezette jegybank is, hogy közel 3,5%-os lesz az idei infláció ráta, tehát ebben az évben is hiteleznek a nyugdíjasok a kormánynak. És ha szerencséjük van, az év végén kamat nélkül vissza kapják, amit a kormány elvesz tőlük.

3. Az inflációkövető nyugdíjemelési technika az évszázad átverése

Az nem jelent mást, mint a pénz romlásának az utólagos lekövetése. Magyarul: aki nyomorultul kevés nyugdíjból élt a múlt évben, annak Orbán Viktor garantálja, hogy az idén, de még jövőre is nyomorultul kevés nyugdíjból fog élni! Nem beszélve a bérektől való radikális leszakadástól!

Ezért követelem én is, az MSZP-vel és több civil szervezettel együtt a svájci indexálás visszaállítását. Ha már működne az un. svájci index, akkor most 6,5%-os nyugdíjemelésre kerülne sor!


 

 


facebook.com