Korszerűbb és modernebb egészségügy Mezőkövesden

2015.09.07 10:03

Több mint 700 millió forintból újult meg a Városi Rendelőintézet Mezőkövesden.

A „Városi Rendelőintézet Mezőkövesden” című pályázaton 600 millió forint támogatást nyert el Mezőkövesd önkormányzata az egészségügyi intézmény korszerűsítésére, a fennmaradó összeget az önkormányzat saját forrásként biztosította. A tegnapi átadóünnepség elején dr. Fekete Zoltán polgármester mondott köszöntőt.

Példaértékű összefogás
– A rendelőintézet 48 ezer ember egészségügyi szakellátásáért felel Mezőkövesden és a mezőkövesdi járásban. Óriási jelentősége van, hogy meg tudtuk újítani ezt az épületet, és az is fontos, hogy 700 millió forint forrást tudtunk Mezőkövesd és a járás egészségügyére fordítani. Üzem alatt újítottuk fel az épületet, ami példaértékű összefogást vont maga után. Azt gondolom, büszkék lehetünk rá” – mondta a polgármester.

A köszöntő után Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium miniszterhelyettese, parlamenti államtitkár, a térség országgyűlési képviselője beszédében a fejlesztés fontosságát emelte ki.

– Ez egy nagy jelentőségű beruházás a város életében. 30–40 éve épülhetett ez az épület, és azóta nem volt felújítva. Növekedett az intézmény alapterülete, egy új tetőtér épült, megújultak például a lépcsők, a nyílászárók. Azonban a legfontosabb, hogy 150 millió forint értékben eszközöket is kapott a rendelőintézet, így minőségileg jobb szolgáltatást tudnak végezni. Régóta várta már ezt a város, a járás, nagyon örülök neki, hogy ezt is sikerült megvalósítania a településnek” – emelte ki Tállai András.

 

Új ellátási formák
„Az épület megújításán túl nagy öröm számunkra, hogy az intézet egyebek mellett egy modern laborautomatával, két nagy értékű ultrahang-készülékkel és egy gasztroenterológiai vizsgálótoronnyal gazdagodott. A projekt keretében olyan nappali ellátási formák is elérhetőek már a rendelőintézetben, amelyek eddig csak kórházban végezhető ellátások voltak. Ilyen a keringési betegek kezelésénél alkalmazott úgynevezett infúziós terápia, a kibővített fizikoterápiás ellátás és a házi betegellátás. Ezúton szeretném megköszönni az intézmény minden dolgozójának a beruházás idején nyújtott türelmét, támogatását és segítségét” – mondta dr. Tóth József, a Városi Rendelőintézet orvos-igazgatója.

eszak.hu