Korszerűbb lett a Miskolci Mentőállomás, és új mentőautók is érkeztek

2016.01.15 17:02

Megújult a Miskolci Mentőállomás. Az Országos Mentőszolgálat eu-s támogatásnak köszönhetően több mint 11 milliárd forintból huszonkét új mentőállomást épített, további hatvanat korszerűsített. Köztük a miskolcit is. A borsodi megyeszékhelyre új mentőautók is jutottak.

Egyetlen gombnyomás és már nyílik is az ajtó, azért, hogy a mentőautók ki-, vagy beállhassanak – a most átadott új épületrészben már modern technika segíti a mentősöket. Breitenbach Géza, az Országos Mentőszolgálat Észak-magyarországi régió regionális igazgatója ismertette, fontos cél volt a felújításkor, hogy a mentőautók hívás esetén könnyen ki tudjanak vonulni.

mentoallomas_160115_vcs_11.jpg

fotó: Végh Csaba

– Itt minden garázsra automata kapu került, tehát gombnyomásra, amikor a kollégák már közelítenek a garázs felé, kinyitják az ajtót. Régen nagy, nehézkes vasajtókat kellett kinyitni és bezárni – fűzte hozzá.

A most átadott új épületrészben új szociális blokk is létrejött, és korszerűbb lett a mentőállomás műszaki része. Az épületre 90 millió forint uniós pénzt fordítottak, sőt az informatikai rendszert is fejlesztették, megkönnyítve ezzel az irányító csoport munkáját és új autók is érkeztek.

mentoallomas_160115_vcs_06.jpg

– Kétszáz új mentőautó beszerzése is megtörtént, illetve egy mentőorvosi kocsit is a program keretein belül vásároltunk – mondta Breitenbach Géza. Az új autó február második felétől járja majd a miskolci és megyei utakat.

minap.hu