Kósz Zoltán és Petőváry Zsolt a két erőszakoló - hangzott el a TV2 Tények című műsorában

2018.09.15 18:46

A Tv2 Tények szombat esti kiadása megnevezte a két vízilabdázót, akit megvádoltak egy fiatalkorú lány megerőszakolásával.

A kereskedelmi tévé esti hírműsorában „Kósz Zoltán és Petőváry Zsolt az erőszakoló” címmel közölte a 11 éves lány elleni erőszakról szóló riportot.

A két, akkor még meg nem nevezett vízilabdást a Blikk hozta összefüggésbe egy durva pedofil üggyel pénteken. Az első híradások szerint a sportoló egy Budapest közeli úszóklubban követte el az erőszakot.

A most 13 éves lány családjának ügyvédje a mai Blikkben már azt nyilatkozta, régóta van a jogi pályán, de ennyire durva üggyel még sohasem találkozott.

Szörnyű történeteket mesélt el a kislány. A legbrutálisabb felnőttfilmeket idézte a mondandója, hallgatni is borzalmas volt

– mondta Gerencsér András.

A Tv2 szerint a lány egy ismerősnek írta meg a történteket, ami a napokban a bejelentés a rendőrségen szinte azonnal átkerült a kiemelt ügyek osztályára.

Kósz Zolán 51 éves, olimpiai bajnok vízilabdázó Sydney-ben volt a magyar csapat kapusa, de ezen kívül többszörös Európa-bajnok valamint az 1998-as világbajnokság ezüstérmet szerző csapatának is tagja volt. 2018-tól az OSC másodedzője. Petőváry Zsolt 220-szoros magyar válogatott, de nem volt egyszer sem olimpiai bajnok. Egyébként Petőfi Sándor egyenesági leszármazottja.

2009-ben Petőváry Zsoltot hivatalos személy elleni erőszak, garázdaság és rongálás miatt 10 hónap, 3 évre felfüggesztett börtönbüntetést kapott, Kósz pedig 75 ezer forint pénzbüntetésre ítélték ittas vezetésért. 2007 november 23-án Budán, az Alagút utcában rendőrök igazoltatták Kószékat, a kapus ittasan vezetett és összebalhéztak a rendőrökkel. Be akarták vinni a kapitányságra, mikor Petőváry az egyik intézkedő rendőr kezét ellökte, kiabált, közéjük akart rontani, egyiküket megütötte, és egy rendőrautót megrongált. A két férfi mintegy 30 éve barátja egymásnak.

tenyek.hu / 24.hu