Kötcsei Polgári Piknik - Balog Zoltán elárulta, mi a fő téma

2016.09.10 11:56

A népszavazás ügye lesz a fő téma a Somogy megyei Kötcsén szombaton rendezett Polgári Pikniken - szolgált az MTI segítségével a nyilván meglepő/sokkoló információval Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a találkozót megelőzően.

A fotó még a 2010-es pikniken készült

A Polgári Magyarországért Alapítvány rendezvényének helyet adó Dobozy kúria előtt Balog Zoltán, az alapítvány elnöke azt mondta: egyre többen értik, mit akar a kormány a referendummal, a szavazás tétje és a részvétel fontossága ugyanakkor nem teljesen világos mindenkinek.

Értik: egyre többen

De Balog Zoltán másról is beszélt, például a demokráciáról, ami természetesen szoros összefüggésben van a kvótanépszavazással:

A véleménynyilvánítás a demokrácia miatt fontos, és azért is, mert ha a kormány nem kap elég támogatást október 2-án, nehéz helyzetbe kerül az ország, a kormány és a magyar családok is.

Értik: a magyar családok is

A NER hű minisztere elmondta azt is, hogy a találkozón előadást tart Orbán Viktor miniszterelnök, Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke és Szájer József EP-képviselő is. De beszél majd  Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, és Pintér Sándor belügyminiszter, ők arról: mit tesz az ország a migráció és a népszavazás ügyében.

De magára Balog Zoltánra is komoly felelősség hárul, ő a keresztényüldözések elleni kormányzati fellépésről szól majd.

nepszava.hu