Közlekedés és parkolás az ünnepek alatt Miskolcon

2015.08.20 07:04

Ma, augusztus 20-án vasárnapi, oénteken pedig szombati menetrend szerint közlekednek az MVK járatai. Parkolni 20-án díjmentesen lehet, 21-én és 22-én pedig szombati rend szerint kell fizetni a parkolásért.

Idén a 20-ai ünnepség Diósgyőrben lesz, ezért a villamosok 10 percenként járnak, az MVK munkatársai pedig figyelik majd, hogy mennyien várakoznak buszokra. Ha szükséges, több járatot indítanak Diósgyőr és a Tiszai pályaudvar között.

Parkolni 20-án díjmentesen lehet a Régió Park Miskolc Kft. felszíni parkolóiban és a Régiposta utcai parkolóházban. 21-én és 22-én pedig szombati rend szerint kell fizetni a parkolásért.

Ma az államalapítás ünnepén a vasárnapi menetrend szerint közelkednek az MVK járatai. Mivel a 20-ai központi ünnepség idén Diósgyőrben lesz, a villamosok 10 percenként fognak járni. Az MVK munkatársai pedig figyelni fogják, hogy mennyien várakoznak buszokra, és ha kell, több járatot indítanak majd Diósgyőr és a Tiszai pályaudvar között.

"A rendezvény végén pedig céljáratokkal igyekszünk rásegíteni. A hejőpark repülőtér és avasi kilátó végállomás felé fogunk onnan a Diósgyőri vártól céljáratokat indítani." - mondta Juhász János, az MVK Zrt., forgalom támogatási osztályvezetője.

Ma nem kell pénzt dobni a parkoló autómatákba sem. A Régió Park Miskolc Kft. felszíni parkolóiban és a Régiposta utcai parkolóházban nem kell majd fizetni. De pénteken is más lesz a parkolási rend, mint általában.

"A pénteki és a szombati napon szombati munkarend szerint kell fizetni, azaz nyolc és tizenhárom óra között díjköteles a parkolás Miskolcon." - mondta Perecsenyi Attila, a Régió Park Miskolc Kft.ügyvezetője.

Fontos tudni, hogy a mélygarázsokra a díjmentes parkolás nem vonatkozik és hogy az idegenforgalmi övezetekben reggel nyolc és délután hat óra között minden nap fizetni kell a parkolásért.

minap.hu