Közpénzből finanszírozott politikai hirdetéseket adott fel a Miskolci Napló?

2019.10.08 08:18

A Facebook üzemeltetője által nyilvánosan közzétett és bárki számára hozzáférhető információk alapján a MIKOM Nonprofit Kft. fizethette azokat a politikai hirdetéseket, amelyeket a Miskolci Napló közzétett a Facebookon. Márpedig a MIKOM közpénzből gazdálkodik, így felmerül a hűtlen kezelés gyanúja. Erről már dr. Varga László szocialista országgyűlési képviselő is beszélt hétfői sajtótájékoztatóján, de dr. Mokrai Mihály a Velünk a Város Egyesület képviseletében eljárva feljelentést is tett a rendőrségen ismeretlen tettes ellen.

Már az elmúlt héten piroslapot mutattak az ellenzéki összefogás résztvevői a MIKOM-nak...
 
A nyilvános adatokból jól látszik, hogy vasárnap egyetlen cikkükre, amiben a baloldalt gyalázzák, 50-100 ezer forintot fordítottak. Korábban Pakusza Zoltánra költöttek 100-200 ezer forinti összeget, egészen pontosan egy olyan cikkre, amiben Pakusza “bátran” felteszi a kérdést, miből van pénze kampányolnia Veres Pálnak. De az adatbázisban az is jól látszik, csak az elmúlt hét napban, politikáról szóló cikkekre több mint egymillió forintot adtak ki.
 
Dr. Mokrai Mihály feljelentésében írja: “…A MIKOM Miskolci Kommunikációs Nonprofit Kft… elérhető internetes híroldal 2019. szeptember 28. napjától kezdődően fizetett, vélhetően politikai kampány témájú hirdetési tartalmakat jelenít meg. A MIKOM Nonprofit Kft. 100%-ban önkormányzati tulajdonban álló, közpénzből gazdálkodó gazdasági társaság, ezért a hozzá köthető felületen elhelyezett, fent idézett témájú hirdetési tartalmak ellenértékét, a közvagyon kezelésének általános kötelezettsége miatt, jogszerűen nem fizethetné meg, mivel gazdálkodásának célja az, hogy a rábízott vagyonban a vagyonkezelés során ne keletkezzen vagyoni hátrány.”
 
borsod24.com