Közveszélyt okozott és lopott: gázmérő óráról töltötte autóját

2021.11.30 15:26

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy 49 éves férfi ellen lopás bűntette és közveszélyokozás vétsége miatt.

 

Az elkövető a családi ház gázmérő óráján lévő vezetéket megbontotta, átvezette a garázsba, ahol méretlen gázzal töltötte az autóját olyan módszerrel, amely miatt a szomszédos épületekben lakók rendszeresen közvetlen veszélyhelyzetnek voltak kitéve tájékoztat Magyarország Ügyészsége a honlapján.
 
A vádirat szerint a férfi 2019. szeptemberében az édesanyja miskolci családi házán lévő gázmérő óráról a bemeneti vezetékágat leszerelte, és ahhoz szabálytalanul vízvezetékekhez használatos idomokkal és kötésekkel rácsatlakozott, és a gázt átvezette a toldalék épületben kialakított általa használt garázsba.
 
A méretlen vezetékről kompresszor segítségével 1 éven keresztülazaz 2020. szeptember közepéig – rendszeresen tankolta gázüzemű személygépkocsiját. Több mint 11.000 m3 gázt vételezett, ezzel 1,3 millió forint összegű kárt okozott a szolgáltatónak.
 
Minden egyes tankolás alkalmával a kompresszor működésének leállításáig fennállt a robbanóképes gázkoncentráció kialakulásának és így robbanás bekövetkezésének a lehetősége, amely során a saját, a környező ingatlanok, és az ott tartózkodó személyek közvetlen veszélybe kerültek volna.
 
Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.
 
forrás: ugyeszseg.hu