Közvetlenül a lakosoktól kaptak információkat – véget ért a közbiztonsági fórumsorozat Miskolcon

2015.06.20 14:04

A Miskolci Önkormányzati Rendészet szerint is hasznos volt az a több mint tíz állomásból álló közbiztonsági fórumsorozat, ahol a helyiek észrevételeit, javaslatait és panaszait ismerhették meg a város vezetői, a körzetek képviselői, valamint a rendészet és a rendőrség munkatársai.

Az egyik miskolctapolcai lakos azokra a – helyiek által csak „mutogatósoknak” nevezett – emberekre panaszkodott a pénteki közbiztonsági fórumon, akik főleg a külföldi turistákat terelgetik különböző parkolóhelyekre, gyakran káoszt és balesetveszélyt teremtve ezzel az utakon. De sok bosszúságot okoz az itt élőknek az a néhány autós is, akik a meredekebb részeken tesztelik autójuk teljesítőképességét, nem törődve az arra járókkal. A körzet önkormányzati képviselője, Nehéz Károly azt ígéri: fellépnek a „mutogatós” parkolóvadászok ellen.

– Az a tervünk, hogy az úgynevezett helyi seriff az idejének döntő részét a miskolctapolcai közterületeken fogja eltölteni, és reményeink szerint a folyamatos jelenlétével elriasztja ezeket a renitens személyeket – fogalmazott a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselője.

Az önkormányzati rendészet vezetője szerint hasznos volt az elmúlt 11 alkalom, mert így közvetlenül a lakosoktól kaphattak információkat. Kovács László Csaba azt mondta: továbbra is várják a jelzéseket.

– Az ingyenesen hívható telefonszámunkon várjuk a jelzéseket, s ha valami történik, igyekszünk azonnal intézkedni, vagy a rendészeti munkatársakkal vagy a rendőrség segítségét kérve. Ugyanakkor továbbra is gyakran tartunk majd járőrözéseket, vagy a rendészek önállóan, vagy a rendőrökkel közösen – mondta a közterület-felügyeleti és rendészeti vezető.

A fórumsorozat ugyan befejeződött, a munka azonban nem áll meg. A városrészek problémáit az önkormányzat és a hatóságok összegyűjtötték, és igyekeznek mielőbb megoldást találni rájuk.

minap.hu