Kriza Ákos: fizesse ki a Holding és az MVK a dolgozóknak járó idei félhavi jutalmat

2015.12.10 07:35

Arra kérte a polgármester a Miskolc Holding és az MVK Zrt. vezérigazgatóját, hogy az elhúzódó szakszervezeti bértárgyalások ellenére fizessék ki az idei évi jutalmat a közlekedési társaság dolgozóinak.

Kriza Ákos azt mondta, hogy a Miskolc Holding tagvállalatai a szakszervezetekkel megállapodtak a jövő évi bérekről, kivéve az MVK Zrt-t. Ott a tárgyalások elhúzódnak. Ennek egyik fontos tétele az, hogy a dolgozók még idén megkapják decemberi bérükön felül jutalomként félhavi bérüket.

- Felkérem a Miskolc Holding vezérigazgatóját és az MVK Zrt vezérigazgatóját, hogy annak ellenére, hogy a szakszervezettel még nem állapodtak meg, ezt a tételt fizessék ki. Ez az MVK dolgozóknak az adventi időszakban megnyugvást jelenthet – fogalmazott Kriza Ákos.

Így a cég vezetése és a szakszervezetek a bértárgyalást úgy tudják folytatni, hogy legalább ezt a tételt nem fenyegetni a megállapodás hiánya.

A polgármester beszélt arról is, hogy hogyan alakult a munkaerő-piaci helyzet Miskolcon az elmúlt öt évben. Míg 2011 nyarán 12588 álláskeresőt tartottak nyilván Miskolcon, addig idén nyáron már 7976 főt.

- Évente ötezer fővel csökkent az álláskeresők száma, ami példamutató – mondta Kriza Ákos. - Tovább kell fejleszteni a szakképzést, hogy azok is találjanak munkát, akik képesítés hiányában eddig csak a közmunkába tudtak bekapcsolódni. Abban bízok, hogy hamarosan nemcsak azok a miskolciak tudnak majd dolgozni, akik akarnak, hanem azok is, akik nem – fogalmazott a polgármester.

minap.hu