Kriza Ákost színvallásra szólította fel a DK

2015.09.08 17:17

Miskolc vezetése nem tervezi menekültek befogadását, s az esetleges ilyen kezdeményezéseket minden körülmények között ellenezni fogja - közölte Kriza Ákos.

A DK emlékeztette a polgármestert: hajdan ő is menekültként érkezett a borsodi városba.
- Miskolc befogadó város: jöttek ide menekülve görögök, örmények, lengyelek, betelepültek szlovákok, svábok, bolgárok. Kilenc nemzetiségi önkormányzat alakult vagy működik ma is: bolgár, görög, lengyel, német, örmény, roma, ruszin, szlovák és ukrán. Az 1989-es decemberi romániai forradalom előtt, alatt és után is sokan érkeztek hozzánk és lett második otthonuk Miskolc. Közülük való Kriza Ákos és családja is, akit felszólítunk mondja el a miskolciaknak: politikai, avagy gazdasági menekültként érkezett Magyarországra! - hangzott el Varjú László, a DK alelnöke és Tompa Sándor a párt önkormányzati képviselője mai miskolci sajtótájékoztatóján.

Azért fordultak felhívással a város kormánypárti polgármesteréhez, mert Kriza Ákos korábban közleményben tudatta: Miskolc vezetése nem tervezi menekültek befogadását, s az esetleges ilyen kezdeményezéseket minden körülmények között ellenezni fogja.

- Vajon úgy gondolja, az ön megérkezésével bezárultak Miskolc nyitott kapui? Vajon ugyanígy gondolkodik a várható kárpátaljai migrációról is? Vajon Ferenc pápa felhívása után is fenntartja álláspontját? - tette fel a kérdést a két politikus.

Doros Judit
nol.hu

 

—————

Vissza