Kulturális programokkal és szinkronúszó-bemutatóval nyit szombaton a tapolcai strand

2015.05.27 20:17

Két medencével és a wellness részleggel 10 év után újra nyit a miskolctapolcai strand. Az ünnepélyes megnyitó 10 órakor kezdődik kulturális programokkal és meglepetésekkel. A fürdőzők előtt pedig fél 11-kor nyitják meg a kapukat.

Már a Miskolctapolcai buszmegálló LED kijelzője is figyelmeztet: szombaton újra megnyílik a miskolctapolcai strand. Bent már az utolsó simításokat végzik a wellnessrészleg padlóján. Lassan a napozóágyak is a helyükre kerülnek. Beke Tibor, a Miskolci Turisztikai Kft. ügyvezetője rámutatott: a terület majdnem 10 évig elhanyagoltan állt, most azonban elérkezett az idő, amikor újra megnyit a strand, aminek miskolciként örülünk. Hozzátette, megnyit újra az úszómedence a régi helyén, megnyit újra egy családi medence, ami a régi, 100 méteres medencének a felében került kialakításra.

Az ünnepélyes megnyitó 10 órakor Fónagy János államtitkár és Kriza Ákos, Miskolc polgármesterének beszédével kezdődik, a strand pedig fél 11-kor hivatalosan is megnyitja kapuit a nagyközönség előtt.

Most még csöndes a medence körüli terület, de a színpad már áll. Szombaton az egésznapos programok miatt is érdemes lesz kilátogatni a megújult strandra. Kovács Gabriella, a Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft. kulturális menedzsere elmondta, kulturális programokkal is színesíteni szeretnék ezt a napot az ide látogató vendégek számára, ezért a strand színpadon megtekinthetik az Emőd Brass fúvózenekar műsorát, utána a mazsorettek bemutatóját, a nagymedencében pedig szinkronúszó-bemutató lesz, ami nagy érdeklődésre tart számot.

Lesz ugyanakkor ugrálóvár, óriás buborékfújás, és a felnőtteknek wellness minden mennyiségben. Többek közt masszás és jakuzzi medence, kondicionáló terem, egy 140 fős étterem, a tornyokban pedig herbál, finn és infraszauna is. A strand 10 év után nyit ki újra Miskolctapolcán.

minap.hu