Kunhalmi a Pride-on helyretette Gulyást népszavazás-ügyben

2021.07.25 09:47

Kunhalmi Ágnes is a felvonulók közt volt a Pride-on, ahol a Blikk helyszíni tudósítójának elmondta, miért érezte úgy, hogy ma a több ezres tömeggel kell tartania, és természetesen beszélt a kormány homofób törvényéről, valamint helyretette Gulyás Gergely cinizmusát is.

Fotó: Marczali László

Kunhalmi Ágnes is a felvonulók közt volt a Pride-on, ahol a Blikk helyszíni tudósítójának elmondta, miért érezte úgy, hogy ma a több ezres tömeggel kell tartania.
 
Bárcsak ne kellene felvonulni, mert ez a felvonulás megint csak arról szól, hogy Magyarországon, hogy egy társadalmi kisebbséget és egy csoportot kipécézett magának az állampárt, és egyszerűen hergeli ellenük az egész országot gyűlöletet keltve. Azért tartom fontosnak, mert most már azt látom, hogy egyre több, sőt évek óta azt hiszem a heterok talán többségben vannak ezen a felvonuláson, ez az elfogadásról szól - mondta.
 
Pride felvonulás szombaton délután
 
Fotó: Varga Imre
 
A politikus azt is kifejtette, hogy a Fidesszel ellentétben az MSZP és a Pride között nagyon is van közös metszett. Mint ismeretes a Telex újságírója tette fel Gulyás Gergelynek a kormányinfón a kérdést, hogy lesz-e a pride-on fideszes képviselő. Gulyás azt mondta, nem tartja valószínűnek. Arra a kérdésre, hogy miért nem tartja valószínűnek, a miniszter azt válaszolta:
 
- Az érintetti kör nem fedi egymást az én tudomásom szerint. Nincs metszete.
 
Ekkor az ott lévő újságírók hatalmas röhögésben törtek ki.
 
- Van ám és van egy LMBTQ közössége is az MSZP-nek, aminek egyben az alapítója vagyok heteroként. Egyébként én nem tudom, hogy az MSZP-ben ki az és ki nem az, egyerűen nem téma. Nem ez alapján dől el az, hogy ki a barátom, ki nem, kivel szeretnék együtt dolgozni, kivel nem. Az lenne a normális ha ez egyszerűen tényleg magánügy lenne, és nem egy olyan dolog ami ellen hergelni lehet embereket.
 
A kormány által indított gyermekvédelmi népszavazásról is megvan Kunhalmi véleménye, szerinte a kormánynak inkább azzal kellene foglalkoznia amint az elmúlt években elért és nem megint kriminalizálni egy csoportot.
 
forrás: facebook.com / blikk.hu