Küszöbön a hidegfront, a naptól egy időre elbúcsúzhat

2015.03.11 06:26

Szerdán a déli órákra a Dunántúlon már nagyrészt erősen felhős vagy borult időre számíthatunk, majd délután keletebbre is egyre több lesz a felhő. Napközben nyugaton több helyen, estétől másutt is szórványosan várható eső, zápor. A hét hátralévő részében borongós, hűvösebb idő várható, vasárnap jön az újabb fordulat - legalábbis a mostani előrejelzés szerint.

Szerdán északnyugat felől lassan megnövekszik, megvastagszik a felhőzet. A déli órákra a Dunántúlon már nagyrészt erősen felhős vagy borult időre számíthatunk, majd délután keletebbre is egyre több lesz a felhő, egyre kisebb területen valószínű napsütés - írta előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Napközben a Dunántúlon több helyen, estétől másutt is szórványosan várható eső, zápor. Az északnyugatira, északira forduló szél elsősorban a Dunántúlon, estétől északkeleten is többfelé megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 15 fok között várható, északnyugaton lesz a hűvösebb, ott már késő délelőttől csökkenni kezd a hőmérséklet. Késő estére 2 és 8 fok közé hűl le a levegő.

A folytatás sem túl szívderítő
Az előrejelzés szerint a hidegfront a hét hátralévő részében lehűlést hoz, a naptól pedig egy időre elbúcsúzhatunk. Az éjszakai lehűlés a felhőzet miatt kevésbé lesz erőteljes, nappal viszont csak 10 fok körüli maximumok várhatók.

A nemzeti ünnepen ismét kisüthet a nap, és lassú felmelegedés kezdődik.

hvg.hu