Kutya bukkant rá az idős nőre - 5 napig étlen-szomjan feküdt a forróságban egy ösvény mellett

2015.07.22 10:09

Az idős nő csak annyira emlékszik a történtekből, hogy legurult az ösvényen. 5 nappal később egy mentőkutya találta meg, és hangos csaholással azt is jelezte, hogy a keresett személy életben van.

Múlt kedden indult sétálni egy Aszód közeli kiserdőbe egy idős nő. Balszerencséjére elesett, és legurult az ösvény mellé, a bokrok alá. A nagy forróságban étlen-szomjan feküdt ott öt napig - adta hírül a szerdai Blikk.

Az ötödik napon, amikor kiszáradás és a kimerültség miatt a cikk szerint már csak órái lehettek hátra az asszonynak, egy Brno nevű mentőkutya rátalált, és hangos csaholással azt is jelezte, hogy életben van a keresett személy. A helyszínen készült videó szerint az asszony még akkor is viszonylag rendezetten mozgott, amikor a kutya rátalált.

Az eltűnt nőre rállított váci rendőrök szombaton kérték a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat segítségét, akik két kutyával, a keverék Brnóval és a francia pásztorkutya Nitróval indultak a nő keresésére.

A katasztrófavédelem információja szerint a néni annyira eldugott helyen feküdt, hogy a tűzoltóknak láncfűrésszel kellett utat törniük, hogy a hordágyat fel tudják vinni az ösvényig.

A megmentett asszony a Blikknek azt mondta, az egészből csak annyira emlékszik, hogy legurult az ösvényen, és nem is szeretne erről az ügyről többet mondani.

hvg.hu