Kutyasétáltatókat ellenőriztek Miskolcon

2016.07.15 18:46

Oltási papír, gyűjtőzacskó és póráz – ezek nélkül nem érdemes kutyasétáltatásra indulni. A rendészek napi szinten ellenőrzik a forgalmas lakótelepen sétáltatókat. Büntetés is járhat, ha valaki nem szedi össze a kutyapiszkot, vagy játszótérre viszi a négylábút. Tegnap este a Kurucz és a Bársony János utcában tartottak ellenőrzést a rendészek.

kutyasetaltatok_ellenorzese_160714_vcs_08.jpg

fotó: Végh Csaba

Játszótérre kutyát bevinni tilos, szabálysértésnek minősül, ez táblával is van jelölve – a szabályok sokszor egyértelműek, mégis sok kutyatartó nem tartja be őket. Lakossági bejelentésre őket ellenőrizték tegnap este a Kurucz utcai lakótelepen.

Egy rendes kutyatartó székletürítő zsákot mindig tart magánál, de jó, ha kéznél van az oltási könyv, annak fénymásolata is, de az azt igazoló biléta is elegendő.

kutyasetaltatok_ellenorzese_160714_vcs_06.jpg

A legtöbb lakossági panasz az ürülék össze nem szedésével kapcsolatban érkezett a rendészekhez. A Kurucz utcai lakótelepen a kutyapiszoknak külön tároló is van, ennek ellenére sokan nem szedik össze.

kutyasetaltatok_ellenorzese_160714_vcs_14.jpg

A rendészek napi szinten ellenőrzik is a lakótelepeket. Például a póráz meglétét. Lakótelepen ugyanis csak pórázzal lehet sétáltatni, és az erre kijelölt futtatókban lehet csak elengedni az állatot.

– Rendészeink vizsgálják azt is, hogy játszótérre nem viszik-e be a kutyát. Ez ugyanis szabálysértésnek minősül – ismertette Kovács László Csaba, a MIÖR közterület-felügyeleti és rendészeti vezetője. – Vizsgálják továbbá azt is a kollégák, hogy a kutyapiszkot nem szedte össze maga után valaki. A tettenérés szankcionálható, köztisztasági szabálysértésnek minősül.

kutyasetaltatok_ellenorzese_160714_vcs_22.jpg

5 és 50 ezer forint közötti bírság is jár a szabálytalanságokért. De előfordul, hogy a kutyasétáltató csak figyelmeztetést kap.

Kóródi Tímea
minap.hu