Küzdelmes és fáradságos évtizedek... Győrfi Sándorné Miskolcon ma, csütörtökön ünnepelte 90. születésnapját

2015.07.16 12:23

A szép korú hölgy jó egészségben fia és lánya, valamint unokái körében ünnepelte 90. születésnapját. A város nevében Miklós Béláné aljegyző asszony köszöntötte és tolmácsolta a városvezetés jókívánságait.

Győrfi Sándorné  (sz.: Kóródi Jolán) 1920. Július 16-án született Tiszalúcon, ahol a helyi TSZ-ben dolgozott, egészen 35 éves koráig, amikor is családjával, 1955 tájékán rengeteg áldozatot vállalva költöztek Miskolcra, hogy 7 éves beteg kislányát iskolázatni tudja. Itt Miskolcon a Sütőipari Vállalat raktárában dolgozott, mint készáru-előkészítő, innen is ment nyugdíjba.

fotó: Parai Roland

A születésnapi torta csipegetése közben megtudhattuk Jolika néni házasságának lenyűgöző történetét is. Elmondása szerint, a háború után ők tartottak menyegzőt először Tiszalúcon, miután férje - akivel négy éven keresztül levelezett - hazatért a frontról. A frigyből három gyermek született, két fiú - Sándor és István - valamint egy lány, aki édesanyja után a Jolán nevet kapta.

A küzdelmes és sok szenvedéssel teli évtizedek után az élet négy unokával és hét dédunokával ajándékozta meg. Jolika néni hat évvel ezelőtt komoly szívműtéten esett át, azóta viszont jól érzi magát és jó egészségnek örvend. A ház körül tevékenykedik, de az utcára már nem igen megy ki. A háztartásban unokái, lélekben pedig gyönyörű dédunokái támogatják. 

minap.hu