Lackfi János és Varró Dániel is itt lesz a miskolci ünnepi könyvhéten

2016.05.31 17:10

Miskolc kortárs irodalmi nagyjait vonultatja fel a 87. Ünnepi Könyvhét. Mellettük dedikál majd Lackfi János és Varró Dániel is. A programok között olyan különlegességek is szerepelnek, mint minikönyv-kiállítás és miskolci képeslap-aukció.

Már elkezdődtek a 87. Ünnepi Könyvhéthez kapcsolódó programok. Hétfőn babakiállítást, kedden pedig Szekeres Erzsébet illusztrátor tárlatát nyitották meg a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban. A mintegy ötven akvarellt a művész felajánlotta az intézménynek.

konyvhet_160531_vcs_2.jpg

fotó: Végh Csaba

Papp Ferenc, a Polgármesteri Hivatal főtanácsosa szerint még mindig fontos, hogy kézzel fogható, írott könyvek szülessenek.

– Az igazi szakmabeliek, akik nem szeretnének eltévedni, a könyvtárban fognak kikötni, mert az interneten megtalálható különféle információk vagy igazak, vagy nem. Most nemcsak a szépirodalomra gondolok, hanem akár a tudományos irodalomra is. Hiszen míg az internetre bárki bármit feltehet, a könyveket lektorálják.

A jövő hét szerdán kezdődő programsorozat idén három napon át tartogat meglepetéseket a könyvek szerelmeseinek. Lesz közöttük kulturális program, mint például koncertek, beszélgetés írókkal, költőkkel, akik persze dedikálják is könyveiket. A miskolci költők és írók közül jelen lesz többek között Csorba Piroska, Fecske Csaba, továbbá a rendezvényen részt vesz mások mellett Lackfi János és Varró Dániel.

A fő attrakciók között szerepel idén a minikönyv-kiállítás és a képeslap-aukció, ahol régi miskolci képeslapgyűjteményből szerezhetnek meg negyvenhetet az érdeklődők.

konyvhet_160531_vcs_3.jpg

A sajtótájékoztatón Prokai Margit, a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár igazgatója elmondta, hogy a könyvhét gondolata Miskolcon született meg csaknem kilencven évvel ezelőtt. Azóta országosan is megrendezik a könyvek ünnepét.

A 87. Ünnepi Könyvhét és 15. Gyermekkönyvnapok Miskolcon megnyitója június 8-án délután 4 órakor kezdődik az Erzsébet téren. Részletes programok itt olvashatók.

minap.hu