Lakásában hajnalban fosztották ki az alvó nőt

2020.06.30 13:58

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság nyomozás folytat egy 38 éves és egy 31 éves férfi ellen kifosztás bűntette és magánlaksértés bűntette miatt.

illusztráció
 
 
Két férfi nyitogatott ajtókat egy lakóépület földszintjén a napokban, kora hajnalban, Kazincbarcikán. Végül találtak egy olyan ajtót, ami csak kilincsre volt zárva. Bementek a lakásba, ahol kutatni kezdtek. Egyikük abban a szobában, ahol egy állandó ápolásra szoruló, mozgáskorlátozott, oxigénpalackot használó nő aludt az ágyában, közvetlen környezetében minden napos használati tárgyai, hogy azokat bármikor elérhesse. Ezek közül a férfi elvett egy mobiltelefont, a pénztárcából 6 000 Ft készpénzt, valamint egy bankkártyát.
 
Ezután egy másik szobába is be akart menni, de ott az ajtónyitás olyan zajjal járt, hogy a beteg nő ott lakó fia felébredt, és szembe találta magát a férfival, akire rákiabált. Erre a férfi azt válaszolta: „csak benéztünk”, és kiszaladt a lakásból, utána közvetlenül távozott a társa is.
 
Az ablakon kitekintve még lehetett látni elfutni a férfit és sétálva távozó társát. A buszvégállomáson fogták el őket a rendőrök. Addigra megpróbáltak megszabadulni a lopott tárgyaktól.
 
A rendőri előterjesztés alapján a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség a büntetett előéletű – különös visszaesőnek, illetőleg visszaesőnek minősülő – gyanúsítottakkal szemben indítványozta letartóztatásuk elrendelését a szökés, elrejtőzés, a sértett befolyásolásának, illetőleg újabb bűncselekmény elkövetésének a veszélye miatt. A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája az ügyészi indítvánnyal és indokaival egyetértve, azzal egyezően egy hónapi időtartamra elrendelte mindkét gyanúsított letartóztatását, akik fellebbezéssel éltek.
 
minap.hu