Lakástűz után a Katowicén: újból segít Miskolc önkormányzata

2022.01.11 07:12

A helyhatóság azért lépett, mert a lakóktól jelzést kapott, hogy a megrongálódott nyílászárók miatt jelenleg az egész házban hideg van.

Bedeszkázott ablakok a Katowicei tűzben megsérült lakáson. Az új nyílászárókat az önkormányzat már megrendelte
Fotó: Juhász Ákos
 
Ismét segít az önkormányzat a Katowice utcai lakástűz áldozatainak – erről Szopkó Tibor, Miskolc alpolgármestere beszélt a Miskolc Televízió Híradójának. 
 
Ahogyan az ismét, még tavaly november 12-én a Katowice utcán egy társasházban egy második emeleti lakás gyulladt ki és aznap éjjel több mint 80 embert menekítettek ki a katasztrófavédelem munkatársai a négyemeletes társasházból. Novemberben Szopkó Tibor alpolgármester személyesen kereste fel az érintetteket, hogy a rendeletben szabályozott maximális 100 ezer forintos összeg támogatásához segítséget nyújtson.
 
Az alpolgármester azt mondta, a ház lakói a közelmúltban jelezték, hogy ismét szükség van a helyhatóság segítségére. 
 
- A lakók azt jelezték, hogy gyakorlatilag az egész házban hideg van amiatt, hogy a tűzeset során az érintett lakás nyílászárói jelentős mértékben megrongálódtak. Annak érdekében, hogy a problémát megoldjuk, elindítottuk a nyílászáró beszerzési folyamatot, ennek már a végén is tartunk, én őszintén bízom abban, hogy minél hamarabb beszerelhetik magukat az ablakokat – mondta a városvezető.
 
Addig is, amíg az ablakok megérkeznek, az önkormányzat és a Miskolc Holding szakemberei bedeszkázták az ablaknyílásokat azért, hogy a házban elviselhetőbb legyen a hőmérséklet. 
 
minap.hu