Lakástűz volt Miskolcon, a Klapka utcában

2015.11.16 12:14

Tíz emeletes lakóépületben gyulladt ki egy lakás Miskolcon, a Klapka utcában. A tűzoltók elfojtották a lángokat, jelenleg az utómunkákat végzik.

lakastuz_meszaros_zsolt_151116_2.jpg

A képeket Mészáros Zsolt nevű olvasónktól kaptuk, aki a tűzoltók munkáját dicsérte:
„Le a kalappal előttük, gyorsak voltak – mint mindig”, írta

A miskolci és a kazincbarcikai hivatásos tűzoltók több vízsugárral fojtották el a lángokat, valamint egy létráról működtetett vízsugárral kívülről hűtötték az épület homlokzatát, és oltották a tűzzel érintett lakás égő erkélyét.

lakastuz_meszaros_zsolt_151116_3.jpg

A tűzoltók időközben átvizsgálják az épületet – a nyolcadik emelettől lefelé egyik lakásban sem találtak embereket. Jelenleg a tízedik emeletet vizsgálják át, valamint a szükséges utómunkákat végzik.

lakastuz_meszaros_zsolt_151116_5.jpg

Az első információk szerint senki nem sérült meg a tűzben. Az egységek munkáját a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja a helyszínen.

lakastuz_meszaros_zsolt_151116_6.jpg

A seriffek is segítettek a miskolci lakástűznél

A szomszédos körzet rendésze is észlelte a lakástüzet a Klapka utcában. Azonnal a helyszínre sietett és segített a mentésben. A füstöt messziről, a Szentgyörgy útról észlelte Imre Gábor, a 6-os kerület körzeti rendésze, aki azonnal a helyszínre sietett. Akkor érkeztek a tűzoltók és a rendőrök is. A rendész segített a lakások kiürítésében, és biztosította azt a lépcsőházi kijáratot, amelyet nem használtak a tűzoltók, hogy illetéktelenek ne menjenek az épületbe.

https://minap.hu/sites/default/files/styles/galleria_full/public/2015-11/tuz_klapka_151116_ja.jpg?itok=AQPMKdAh

Az egyik idős lakó, akinek hirtelen kellett elhagyni a tűz miatt a lakását, nagyon fázott, de nem mehetett vissza meleg ruháért. Neki is a rendész segített azzal, hogy kabátját odaadta. Nemcsak Imre Gábor, hanem Polyákovich Norbert, a 7-es kerület körzeti rendésze és a MIÖR több munkatársa is bekapcsolódott a munkába. A rendészek nyolcszemélyes autójukat is felajánlották „melegedőnek" a lakók számára.

minap.hu