Lázár János nem mond le

2015.09.21 17:27

„Nagyon jó páros jött létre”, mondta újságírók szűk csoportjának Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Olyan megoldás született, ami mind Rogán Antal, mind Lázár János számára elfogadható, ezért Lázár nem mondd le, tájékoztatta a sajtó néhány képviselőjét – köztük az atv.hu munkatársát – Lázár János a parlamentben kora délután.

Véget értek az egyeztetések, nincstöbb forduló, mondta Lázár.

"Együtt fogok dolgozni a képviselő úrral."

A miniszter szerint Orbán Viktor "nagyon körültekintően" járt el, egy "sikeres párost hozott össze".

Lázár azt mondta, "Rogán Antal tudására szükség van - ez nem egy választható kategória."

Egyetért Orbán döntésével, és támogatja a miniszterelnököt, mert olyan munkafeltételeket teremtett, amelyek mind "Rogán képviselőtársamnak mind nekem elfogadhatóak", folytatta Lázár, majd azt mondta: olyan megoldás született, amely megnyugtatóan rendezi a felelősségi viszonyokat.

Biztos, hogy Rogán nem lesz Lázár beosztottja, derült ki a rövid tájékoztatón, további részleteket azonban Lázár arra hivatkozva nem mondott, hogy arról majd Rogán Antallal közösen beszélnek.  

Minden Rogán bejelentésével kezdődött
Amint azt korábban megírtuk, a Rogán Antal új státuszára vonatkozó bejelentést megelőző napon Lázár János négyszemközt tárta fel Orbán Viktornak a miniszterelnökség átstrukturálásával kapcsolatos averzióit, és arra kért garanciát a kormányfőtől, hogy szervezetileg függetlenül tudjon működni a „Rogán-portfóliótól”.

A kinevezés ötletét támogató egyik fideszes forrásunk szerint viszont Lázár „túltolja a bringát” aggodalmaskodásával, amely mögött valójában sértettség rejlik.

Rogán Antal közvetlenül a Fidesz velencei frakcióülése előtt jelentette be, hogy 2015. október 1-től ő vezeti Orbán Viktor miniszterelnöki kabinetjét, emiatt megválik korábbi feladatkörétől, és lemond a frakcióvezetésről.

Rogán Antal sajtótájékoztatóját követően a Miniszterelnökséget vezető miniszter környezetében megütközéssel fogadták,  amikor a kormányfő leendő politikai kabinetfőnöke maga jelentette be kinevezését, illetve azt is furcsállták, hogy a nyilvánosság előbb értesül a sajtó képviselőin keresztül egy ilyen horderejű váltásról, mint a Fidesz-frakció tagjai.

atv.hu