Lázár szerint elveszítenék a vasárnapi zárásról szóló népszavazást

2015.03.23 10:54

A Népszava úgy tudja, hogy erről beszélt a Miniszterelnökséget vezető miniszter egy zártkörű rendezvényen.

Ha lesz népszavazás a vasárnapi zárva tartásról, a Fidesz azt el fogja veszíteni, így visszaáll a korábbi állapot és a most bezárt üzletek újra nyitva lesznek- a Népszava szerint erről beszélt Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a hétvégén a Szeretem Magyarországot Klub zártkörű rendezvényén mintegy száz fős hallgatóság előtt Tatán.

Mint írják, a klub alapszabálya szerint nem beszélnek az egyes rendezvényeken elhangzott előadásokról, így a lap által megkeresett tagok nem voltak hajlandóak kommentálni az információt, sőt, még Lázár jelenlétét sem erősítették meg. A klub tanácskozásai bizalmas jellegűek, a résztvevők szabadon fejthetik ki véleményüket egy-egy témáról, de ezért cserébe kötelezik magukat, hogy az elhangzottakról nem beszélnek.

Az Ipsos március eleji felmérése szerint a felnőtt magyar lakosság több mint kétharmada nem ért egyet a kötelező vasárnapi zárva tartással. Egynegyedük érzi úgy, hogy az új törvény jelentősen megnehezíti az élelmiszerek és a tartós fogyasztási cikkek beszerzését, ez az arány az aktív keresők körében magasabb, 32 százalékos. A válaszadók csak kevesebb, mint fele nyilatkozott úgy, hogy a törvény semmilyen nehézséget nem jelent majd bevásárlásainak megszervezésében.

atv.hu / Népszava