Lázárék is megszólaltak a debreceni horogkereszt miatt

2016.04.22 16:21

A Miniszterelnökség közleményben ítélte el, hogy horogkeresztet festettek a Debreceni Nagytemplomra.

Lázárék is megszólaltak a debreceni horogkereszt miatt

A Miniszterelnökség megdöbbenéssel értesült arról, hogy a Debreceni Református Nagytemplomot ismeretlenek horogkereszttel és fordított kereszttel firkálták össze – írta közleményében a tárca.

"Az aljas és gyáva cselekedet erőtlen kísérlet arra, hogy a gyűlöletkeltés és a félelem légkörét teremtse meg abban a városban, ahol a különböző vallási felekezetek hagyományosan a békés egymás mellett élés, a türelem és a kölcsönös bizalom szilárd talaján állva végzik hitéleti tevékenységüket a város és az ott lakók javára és megelégedésére" – írták.

Horogkeresztet festettek a Nagytemplomra

A gyűlöletkeltéssel szembeni zéró tolerancia jegyében fontosnak tartják, hogy elítéljenek minden olyan cselekedetet, amely alkalmas bármely vallási felekezet tagjainak megfélemlítésére. Ugyanakkor minden olyan kezdeményezést támogatnak, amelyben fellépnek a rasszizmus, antiszemitizmus és a vallási türelmetlenség által szított gyűlölettel szemben – tették hozzá.

A Miniszterelnökség bízik abban, hogy a rendőrség a rendelkezésre álló adatok alapján mihamarabb kézre keríti az elkövetőket – írta a közlemény.

hvg.hu