Le a fóliákkal – egyre többen sürgetik

2015.04.28 14:41

Leszedette a fóliát két másik dohányboltjának portáljáról az a tulajdonos, akinek az egyik kaposvári trafikjában szerdán meggyilkolták a fiatal alkalmazottat, egy 20 éves nőt. Gölöncsér Attila azt mondta: nem várja meg a törvénymódosítást, nem hagyja, hogy a munkatársai életveszélyes körülmények között dolgozzanak.

Közölte: két dohányboltjának portálján már nincs fólia, a harmadikat – ahol a gyilkosság történt – többet nem fogja kinyitni. Elmondta azt is, hogy két kolléganője is felmondott a történtek után. Más trafikokban – a tulajdonosok tudtával – nyitott ajtó mellett dolgoznak az eladók.

Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter egy csütörtöki sajtótájékoztatón azt mondta, ha a rendőrségi vizsgálat azt állapítja meg, hogy a lesötétített ablakú dohányboltokat több rablótámadás éri, a kormány hajlandó felülvizsgálni az álláspontját, és leszedetni a fóliát a trafikosokkal.

Szita Károly, Kaposvár polgármestere a tragédia után közleményében azt írta: javaslattal él a Nemzetgazdasági Minisztérium felé, hogy a szaktárca vizsgálja felül a nemzeti dohányboltok esetében az érvényben lévő szabályozást, s vegye ki azt a rendelkezést a törvényből, amely szerint a nemzeti dohányboltokban lévő dohánytermékek nem lehetnek láthatóak az üzleten kívülről.

Hasonló kérést fogalmaztak meg a Somogy Megyei Közgyűlés tagjai is. De a törvénymódosítást szorgalmazza az MSZP és a Jobbik is.

mti.hu