Lefőzték egymást az avasi versenyen

2016.05.29 17:37

Tizenkettedik alkalommal rendeztek főzőversenyt az Avason. A rendezvény célja ezúttal is az volt, hogy összehozza a családokat és közösséget építsen a városrészben.

avasi_fozoverseny_150627ml_1.jpg

fotó: Mocsári László

A menü gulyás volt, amit csapatonként ki-ki saját recept alapján készített el. Volt, aki marhalábszárból főzte borosan. A nevező csapatok között sokan voltak olyanok, akik már nem először és vélhetően nem is utoljára vettek részt a főzőversenyen. A hangulatra pedig idén sem volt panasz.

– Hetedik éve, hogy részt veszünk ezen a főzőversenyen – mondta Simon Lajosné. – Két csapattal jöttünk most is, baráti társaság az udvaron gyerekekkel, úgyhogy vagyunk bőven. Nagyon szeretünk ide jönni, a gyerekek is nagyon szeretik, és hál istennek most az időjárás is nagyon jó.

A főzőverseny a Mozdul az Avas elnevezésű rendezvénysorozatban gyökerezik, amire nemcsak a környéken élő lakók neveznek be szívesen, hanem politikai pártok.

– Ez a főzőverseny már egy továbbfejlődött része a Mozdul az Avasnak – mondta Glatz Katalin Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselő. – Itt szinte valamennyi párt képviselteti magát. Vannak kint MSZP-sek, Fidesz-es csapatok. Mi a Fidesz-től hat csapattal jöttünk és különböző egytálételeket főztünk. Mindenki nagyon jól érzi magát, jó hangulat van.

avasi_fozoverseny_150627ml.jpg

Az alapanyagot az avasi önkormányzati képviselők biztosították. A főzőverseny ötletgazdája Fodor Zoltán önkormányzati képviselő. Tizenkét évvel ezelőtt hagyományteremtő szándékkal indította útjára a rendezvényt.

– Én tizenkét évvel ezelőtt kitaláltam, hogy legyen ilyen főzőversenyünk – mondta az MSZP-s képviselő. – Idén hetven csapat nevezését fogadtuk be és gyakorlatilag az a célja, hogy az embereket összehozza, közelebb hozza egymáshoz, barátságok szülessenek.

A vasárnapi gyermeknap alkalmából a szervezők a gyerekekre is gondoltak. Nekik ugrálóvárral és finom süteményekkel kedveskedtek.

minap.hu