Legfrissebbek a viharról

2015.07.09 11:15

Csütörtök reggelig Borsod-Abaúj-Zemplén megyében hetvenegy helyszínen avatkoztak be a viharral összefüggő események miatt a hivatásos tűzoltók.

Csütörtök reggelig Borsod-Abaúj-Zemplén megyében hetvenegy helyszínen avatkoztak be a viharral összefüggő események miatt a hivatásos tűzoltók, ebből negyvenhat esetben veszélyesen megdőlt, vagy forgalmi akadályt jelentő fákat, leszakadt ágakat távolítottak el – tájékoztatott a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság.

Szihalmon a mezőkövesdi hivatásos és a helyi önkéntes tűzoltók egy távközlési vezetékre dőlt fát, míg a miskolci egységek Felsőzsolcánál egy büfé negyven négyzetméteres tetőszerkezetét távolították el az útról, amelyet a nagy erejű szél szakított le. Szirmán a Szerb Antal utcában egy kidőlő fa egy telefonpóznát tört ketté, további kettőt megdöntött, a fa alatt egy személyautó rekedt. A műszaki mentést a miskolci hivatásos tűzoltók hajtották végre motoros láncfűrésszel és kézi erővel. Kazincbarcikán két autóra dőlt fát távolítottak el a helyi hivatásos tűzoltók az éjszaka folyamán. Az esetek során nem sérült meg senki.

minap.hu