Lemondott Farkas Flórián

2016.01.21 09:32

Minden tisztségviselőt leváltottak az Országos Roma Önkormányzat által létrehozott és eddig Farkas Flórián által vezetett Híd a munka világába nevű foglalkoztatási szövetkezetben - tudta meg a RomNet.

A portál azt írja, Farkas Flórián már korábban, írásban lemondott elnöki posztjáról, és helyére egyedüli jelöltként a küldöttek Berényi Lászlót, a Lungo Drom elnökét választották.

A lemondásokat és leváltásokat több ORÖ-s képviselő is úgy értékelte a RomNet megkeresésére, hogy "menekülnek, mint patkányok a süllyedő hajóról", hiszen ahogyan az atv.hu is megírta, a foglalkoztatási szövetkezet ellen már közel egy éve zajlik adóhatósági nyomozás jelentős értékre elkövetett költségvetési csalás miatt.

Vajda László ORÖ-tag az ATV reggeli műsorában vélekedett úgy, hogy „a Híd a Munka Világa programból kivett évi több százmilliós összeg nagy részét a Fidesz második, harmadik vonalába tartozó ügyvédek, tanácsadók, szakértők vitték el”. Egy az atv.hu birtokába jutott kifizetési lista szerint az Országos Roma Önkormányzat több mint 150 millió forintot költött 2011 és 2013 között háttértanulmányokra és szakértőkre.

A gyanús ügyek miatt jelentősen csökkentették a szövetkezet támogatását is, mintegy 2,5 milliárd forintot vontak el a Híd a munka világába projekttől.

atv.hu