Lemondott Gyárfás Tamás

2016.11.30 09:11

Lemondott Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke. A hírt az MTI közölte szerda reggel.

Lemondott Gyárfás Tamás

Cikkünk folymatosan frissül


A lemondás okát nem közölték. Gyárfás Tamást elértük, de nem akart nyilatkozni, éppen gépre száll. Szó szerinti közleménye, amit az MTI adott ki:


"Köszönöm. 1993-ban lettem az úszószövetség elnöke. Megtiszteltetés, hogy együttműködhettem nagyszerű edzőkkel, szakvezetőkkel és csodálatos versenyzőkkel. Nagy élmény, hogy részese lehettem öt hazai rendezésű Európa-bajnokságnak, boldogság, hogy ott lehettem, amikor sikerült elnyerni a FINA világbajnokság megrendezése jogát. A legeslegnagyobb öröm pedig az, hogy már látom az újonnan épülő úszókomplexumot. Kívánom, hogy a legeredményesebb sportág mielőbbi közgyűlése a legalkalmasabb elnököt válassza meg. Ezennel lemondok, mert úgy érzem, hogy most ezzel segíthetek a legjobban."

Gyárfás lemondása meglepetésszerű ahhoz képest, hogy pár napja még esze ágában sem volt távozni. Kormányzati szereplők üzengettek, bár kissé félreérthetően.

Keressük Hargitay András úszó szövetségi kapitányt is, hogy a kialakult helyzetben meggondolta-e magát és távozik, de a telefonja ki van kapcsolva.

Az egész botrányt kirobbantó Hosszú Katinka olimpiai bajnok közben éppen utazik, Kanadába.

Cseh László úszó, az úszók által felvetett problémák kivizsgálására felállított bizottság vezetője nem tudott arról, hogy Gyárfás lemond, most hallott róla. Azt gondolja, ezzel a lépéssel nagyobb nyugalom lesz az úszósportban. A problémákkal foglalkozó bizottság szerinte megmarad, mert ez fontos.

Arra a kérdésre, hogy ki legyen az új elnök Cseh azt mondta, olyan ember kell, aki ismeri az úszósportot, de gazdasági ügyekben is jártas. Neveket azonban nem akart sorolni.

 

hvg.hu