Lenyomta a megyei matrica a havit

2015.04.08 10:57

Az év első három hónapjában 2,97 millió e-matricát értékesített a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt., amelynek tájékoztatása szerint az ebből származó bruttó bevétel 23,4 milliárd forint volt.

A hazai díjköteles úthálózaton autózók 2015 első három hónapjában húsz százalékkal több országos éves úthasználati jogosultságot vásároltak, mint a múlt év azonos időszakában. Ugyanakkor a havi matricából 25 százalékkal kevesebb fogyott, míg az alkalmi úthasználathoz és a tranzitforgalom számára leginkább megfelelő hetiből (10 napos) közel ugyanannyit értékesítettek, mint 2014 első negyedévében.

A vásárlási szokások átrendeződésében szerepet játszott a megyei matricák bevezetése, amely úgy tűnik, elsősorban a havi matricák rovására történik, minden bizonnyal gazdasági okok miatt. A megyei matricákból 949 ezret értékesítettek az első negyedévben. Megyei matricából messze a legtöbbet vásárolták Pest megyére vonatkozóan, ebből csaknem 600 ezret adtak el. A második helyen Fejér, a harmadikon pedig Győr-Moson-Sopron megye állt ötvenezer matricával.

napigazdasag.hu

 

—————

Vissza