Lerakták az új stadion alapkövét Diósgyőrben

2016.12.01 12:24

Lerakták az új DVTK Stadion alapkövét! A diósgyőri stadion és az MVSC sporttelep rekonstrukciójának egyik legfontosabb eseményére csütörtökön délelőtt került sor.

alapko.jpg

fotó: Juhász Ákos

A csaknem 11 milliárd forintos fejlesztés keretében egy 15 ezer ülőhellyel rendelkező, multifunkcionális, UEFA IV-es besorolású stadion épül Diósgyőrben, olyan létesítmény, amely rangos nemzetközi mérkőzések megrendezésére is alkalmas lesz. Az új aréna az Európai Labdarúgó Szövetség minden biztonsági és kényelmi előírásainak megfelel majd. Az alapkőletételi ünnepségről hamarosan részletes beszámolóval jelentkezünk!

alapko1.jpg

Mint ismeretes, Budapesten október 28-án írták alá a kivitelezői szerződést, és november 2-án elkezdődtek a bontási-építési munkálatok a diósgyőri stadionban. A kivitelező nagy tempóban végzi a bontási munkálatokat. Ezzel részben párhuzamosan megkezdik az alapok lerakását is, pár méter eltéréssel ugyanezen a helyen épül majd fel a DVTK új otthona. Amennyiben a munkálatok a tervek szerint haladnak, a kivitelező tervei szerint már 2017 végén, vagyis a rendelkezésre álló 15 hónapos határidő előtt befejeződhet az építkezés.

stadion_latvanyterv.jpg

ninap.hu