Lesz még ennek folytatása! Elkaszált nyugdíj-népszavazás

2015.09.16 16:23

Nem lesz népszavazás a férfiak 40 év munka utáni nyugdíjazásáról, a kezdeményezők nem adják fel.

A népszavazás támogatói szerint megdöbbentő az Alkotmánybíróság (Ab) keddi döntése, amelyben a testület alaptörvény-ellenesnek nyilvánította a Kúria korábbi, népszavazást engedélyező döntését – hangzott el a népszavazási aláírásgyűjtéshez csatlakozott Liga Szakszervezetek szerdai sajtótájékoztatóján. A kezdeményezők valószínűleg nemzetközi jogi útra terelik az ügyet az Ab részletes indoklása ismeretében.

Még nem tudni, miért döntött így az Ab
A népszavazást magánemberként kezdeményező Bodnár József a sajtótájékoztatón elmondta: megütközött az Alkotmánybíróság döntésén. A Vasutasok Szakszervezetének tisztségviselője várja az Ab érvelését, mivel véleménye szerint puszta költségvetési szempontok nem írhatják felül az egyenlő bánásmód elvét. Bodnár József hozzátette: példa nélküli, hogy az Ab csak később teszi közzé a meghozott határozatot, ezzel is erősítve a jogbizonytalanságot.

Gaskó István, a népszavazási kezdeményezéshez csatlakozott Liga elnöke kiemelte: az esélyegyenlőség kötelező uniós alapelv, ezért minden egyes fórumot megragadnak, hogy keresztülvigyék az ügyet.

privatbankar.hu