Leszakadt ágakhoz riasztották eddig a tűzoltókat Borsod - Abaúj - Zemplén megyében

2015.08.20 06:05

Hatalmas mennyiségű esővel, felhőszakadással, zivatarokkal és erős széllel érkezett meg hozzánk hétfőn a hidegfront – a katasztrófavédelem megyei felügyeletére komolyabb kárról azonban nem érkezett bejelentés.  

Az augusztus 17-én érkező esőzés és szél következtében szerda délig tizenkét alkalommal riasztották a hivatásos tűzoltókat Borsod-Abaúj-Zemplén megyében – mondta el érdeklődésünkre Dojcsák Dávid. A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője hozzátette, műszaki mentésekre jellemzően leszakadt ágak és kidőlt fák eltávolítása miatt került sor.

Részletezte: hétfőn a sátoraljaújhelyi egységek a városban egy kidőlt fát, valamint leszakadt ágakat, míg Sárospatak határában két forgalmi akadályt jelentő fát és több nagyméretű ágat távolítottak el motoros láncfűrésszel és kézi erővel.

Miskolcon a helyi hivatásos tűzoltók egy leszakadt ágat távolítottak el kézi erővel a Nagyváthy János utcában. Kedden a Gesztenyés utcába egy kidőlt fa, majd szerdán a Selyemrét utcába egy leszakadt faág eltávolítása miatt riasztották az egységeket.

Az esetek során nem sérült meg senki.

Az előrejelzések szerint a csapadékmennyiség csökkeni fog, ettől függetlenül a tűzoltóegységek ugyanúgy készenlétben állnak a műszaki mentések végrehajtására, mint az év bármely napján – hangsúlyozta Dojcsák Dávid.

minap.hu