Letartóztatásban a késelés gyanúsítottja

2020.10.23 17:16

A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája további három hónapra meghosszabbította a letartóztatását annak a nőnek, aki április 22-én többször megszúrta ismerősét Rudabányán.

illusztráció

 

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított és a sértett ismerték egymást, a sértett férfi már korábban is többször kereste a nő társaságát. Szerdán a sértett ismét megjelent a gyanúsított által lakott utcában, ami miatt a gyanúsított zaklatott lett. Magához vett egy 16 centi pengehosszúságú kést, kiment az utcára, miközben azt kiabálta, hogy megöli a sértettet. 
 
Vitatkoztak, dulakodtak, majd a nő öt alkalommal megszúrta a férfit. Két szúrás a sértett hasát, három a vállát érte, melyek következtében a sértett súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett. A gyanúsított a kést az udvari WC-be rejtette, majd bejelentést tett a rendőrségen, miszerint a sértett megtámadta őt, majd saját maga ellen fordult.
 
A gyanúsítottal szemben emberölés kísérlete miatt indult eljárás. A járásbíróság a nő letartóztatását meghosszabbította, többek között azért, mert a kiszabható 5 évtől 15 évig terjedő szabadságvesztés büntetés miatt tartani lehet a gyanúsított szökésétől.
 
boon.hu