Letartóztatták a hernádkaki rablókat

2021.05.12 19:09

A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája a letartóztatását rendelte el annak a négy gyanúsított férfinak, akik Hernádkak településen, az utcán késsel támadtak a sértettekre értékeik megszerzése végett.

 

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsítottak 2021. május 3-án este az utcán találkoztak a sértett fiatalokkal. Az idősebb gyanúsított egy 10 centiméter pengehosszúságú zsebkést vett elő, azzal hadonászott, miközben társaival együtt értékeik átadását követelték a sértettektől. 
 
Az egyik sértett a fenyegetés hatására ezerötszáz forintot átadott a kést tartó gyanúsítottnak, majd a fiatalok futva próbáltak menekülni a helyszínről. A gyanúsítottak követték a sértetteket, egyiküket a fején és a tarkóján ököllel megütötték, majd megrúgták. A bántalmazott férfi könnyebb sérülést szenvedett.
 
A gyanúsítottakkal szemben rablás miatt indult büntetőeljárás, mely cselekmény akár 10 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető. A kiszabható büntetés mértéke miatt tartani kell a gyanúsítottak szökésétől, elrejtőzésétől, továbbá attól is, hogy szabadlábon hagyásuk esetén a tanúk befolyásolásával veszélyeztetnék az eljárás eredményességét, vagy újabb bűncselekményt követnének el. Mindezek okán a bíróság egy hónapra – 2021. június 6-ig – elrendelte a gyanúsítottak letartóztatását.
 
A végzéssel szemben a gyanúsítottak fellebbeztek.
 
boon.hu