Letartóztatták a Putnokon történt bűncselekmény másik két gyanúsítottját

2019.07.24 13:48

Mint ahogy azt egy héttel korábban megírtuk, a Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája letartóztatta azt a fiatal gyanúsítottat, aki a gyanú szerint az akkor még szökésben levő társaival együtt fosztott ki egy mozgáskorlátozott, idős sértettet Putnokon.

 
A rendelkezésre álló adatok szerint a három gyanúsított március 25-én Putnokon egy szoba-konyhás házba ment be, ahol a járókerettel nehezen mozgó és emiatt védekezésre korlátozottan képes férfitől különféle élelmiszereket vittek el, összesen 30.000,- forint értékben.
 
A gyanúsítottakkal szemben kifosztás miatt indult eljárás. Amennyiben a bűnösségüket megállapítják, a mai napon letartóztatott fiatalkorúval szemben 5 évig terjedő szabadságvesztés, míg felnőttkorú társával szemben akár 8 évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható.
 
A gyanúsítottakat a velük szemben kibocsátott elfogatóparancs alapján fogták el, és a kiszabható büntetés nagyságára figyelemmel is feltehető, hogy szabadlábon hagyásuk esetén a hatóság elől ismét megszöknének. Mivel a sértettet jól ismerik, ezért feltehető, hogy a tanúvallomás megtételében megpróbálnák befolyásolni, megfélemlíteni. A két gyanúsított életvitele miatt annak a veszélye is megállapítható, hogy újabb bűncselekményt követne el.
 
A bíróság a fenti indokok alapján enyhébb kényszerintézkedés alkalmazására nem látott lehetőséget, így egy hónapra elrendelte a letartóztatásukat. A végzés egyikük esetében végleges.
 
boon.hu