Lezárták a Zöld Nyíl projektet, de folytatják a fejlesztéseket az MVK ZRt-nél

2015.10.09 21:31

Az MVK-nál egyebek mellett készülnek az elektronikus jegy- és bérletrendszer bevezetésére, novemberben pedig a tervek szerint megérkezik Miskolcra az első új CNG-autóbusz is – a jövőbeli fejlesztésekről Singlár Zsolt vezérigazgató beszélt pénteken.

Singlár Zsolt ismertette, az utasszámlálási adatok szerint naponta átlagosan több mint 92 ezren választják a villamost. A csúcskeresztmetszet az Újgyőri főtértől a Diósgyőri Gimnáziumig tart, itt 2881 fő utazik naponta. Singlár Zsolt hangsúlyozta, nőtt az utasok és a bérletet váltók száma új villamosok beállítását követően.

A vezérigazgató aláhúzta: nagyon jelentős lépés a város és a közlekedési vállalat életében a Zöld Nyíl projekt, azonban már a további fejlesztéseken gondolkodnak.

    – Lezárjuk a projektet, de nem állunk meg, jön a következő lépés! Készülünk az integrált operatív program folytatására, és szeretnénk továbblépni a szolgáltatás-fejlesztésben, egyetértésben a kormánnyal, hiszen az elektronikus jegy- és bérletrendszer, az intermodális csomópont és az élhetőbb városi közlekedés kitűzése az egyik legfontosabb célja most Miskolcnak – mondta.

man_gas_bus_150619_ja.jpg

A vezérigazgató emlékeztetett, az első új CNG-busz november 15-én érkezik meg Miskolcra. A város 75 környezetbarát járművel gazdagodik. Szeretnék, ha még karácsony előtt forgalomba is állhatna néhány.

 

minap.hu