Lezárult annak a tiszaújvárosi nőnek a kálváriája, akinek a fél karját leszakította egy tésztagép (+videó)

2019.05.18 07:16

Egy tésztagyárban dolgozó nő ujját, majd az egész karját benyelte az egyik munkahelyi gép. A baleset során fél karját elvesztő nő 18 millió forint kártérítést követel, viszont a munkáltatók nem érzik bűnösnek magukat.

A gép leszakította a fél karját / Grnák László
A gép leszakította a fél karját
Fotó: Grnák László
 
A brutális munkahelyi baleset négy éve történt egy tiszaújvárosi tésztaüzemben, a súlyos sérülés valószínűleg a gép meghibásodása miatt történhetett.
 
A tiszaújvárosi nő örül, hogy véget ért a hosszadalmas procedúra, hiszen rengeteg nehézségen ment át az évek során: kilakoltatták, mert a sérülése után nem tudott dolgozni, s még azzal is megvádolták, hogy szándékos öncsonkítást követett el.
 
Elégedettek vagyunk az ítélettel, egy nagyon részletes és hosszadalmas tárgyalási folyamat volt. És mihelyst jogerőre emelkedik, a polgári pert folytatni fogjuk a munkaügyi bíróságon.”
 
 
A vádlottak még az utolsó szó jogán is azt nyilatkozták, hogy nem érzik magukat felelősnek a nőt ért sérülés miatt, mivel ők nem utasították a nőt arra, hogy belenyúljon vagy egyáltalán hozzáérjen a géphez. A szakértők szerint azonban a vádlottak több szempontból is törvénysértést követtek el. A nő nem volt bejelentve a baleset ideje alatt, azaz feketén dolgoztatták. A sérülést okozó berendezés a műszaki és a munkavédelmi követelményeknek nem felelt meg.

 

 

tenyek.hu