Lopta a gázt az illegális szeszfőzde - lecsapott a NAV

2015.11.18 21:11

Illegális szeszüzemet számoltak fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Kecskeméten.

A hatóság csaknem százezer liter alkoholterméket talált, valamint a gyanúsítottak az éppen folyó alkohollepárlást lopott gázzal végezték - tájékoztatott a NAV Dél-alföldi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatósága. A telephelyen 99 ezer liter alkoholterméket, 11 ezer liter izocukrot és az azok gyártásához használt berendezéseket találtak.

A járőrök érkezésekor a telephelyen egy négyezer literes főzőüstben éppen folyt a szeszlepárlás, amelyhez manipulált módon vezették a földgázt. A pénzügyőrök értesítették a gázszolgáltató társaság munkatársait, akik a helyszínre érkezve illegális gázelvezetést állapítottak meg. Az előkerült alkoholterméket és a berendezéseket a pénzügyőrök lefoglalták.

A pénzügyi nyomozók az ellenőrzés során közreműködő magyar férfi ellen jövedékkel való visszaélés elősegítése és költségvetési csalás, míg a hivatalos zárak eltávolítása okán zártörés miatt eljárást indítottak. A büntetőeljárás mellett az ügyben minimum 87 millió forint jövedéki bírság kiszabása is várható.

napi.hu