Luxus lett a zöldség 2021-re? Rengetegen már nem is a boltokból veszik

2021.04.17 14:31

Zöldséget és gyümölcsöt (általában) mindenki szokott vásárolni, és bizonyára egyre többen észrevették, hogy amellett, hogy kezdenek elszabadulni az árak, az áruk minősége sem a régi már. Éppen ezért egyre többen döntenek úgy, hogy a hipermarketek helyett más forrásokból szerzik be a jobb minőségű, szezonális termékeket, még akkor is, ha ezekért többet kell fizetni, mint hiperben vagy a zöldségesnél.

Fotó: Getty Images
 
Hónapról hónapra egyre döbbentebben állunk a boltok polcai előtt, és nem hiszünk a szemünknek: mostanra már tényleg nem túlzás leírni az olyan jelzőket, mint a horror, vagy a brutál ha a zöldségek, gyümölcsök áráról van szó.
 
A Pénzcentrum hónapról hónapra figyelemmel kíséri a KSH által mért fogyasztói árak alakulását, és szinte minden alkalommal bekerül a TOP10 legdrágább termék közé zöldség vagy gyümölcs. Ezen termékek árai persze nagyban függnek attól is, hogy az év melyik szakában vagyunk éppen, nyilván márciusban az eper jóval drágább, mint június közepén, ettől függetlenül megfigyelhető, hogy a többi termékekhez képest gyorsabban növekszik az áruk.
 
 
 
Ami nagyon megdrágult 2017 januárja óta az a zöldpaprika (378 forint), a gomba (301 forint), az uborka (212 forint) és a körte (260 forint) kilónkénti ára.
 
Ugyanakkor egyre gyakrabban tapasztalhatjuk fogyasztóként, hogy silány minőségű az áru: sokakat ér kellemetlen meglepetés, amikor a pár nappal korábban megvásárolt zöldség az eredeti térfogatának felére, harmadára zsugorodik.
 
penzcentrum.hu