Luxusbörtönbe vonult be a költségvetési csalás kísérlete miatt elítélt Mengyi „Voldemort nagyúr” Roland

2020.01.16 09:06

Titokban vonult be szombaton a kecskeméti börtönbe Mengyi Roland, volt fideszes parlamenti képviselő, akit szeptember végén ítéltek jogerősen négy éves börtönbüntetésre költségvetési csalás kísérlete és más bűncselekmények miatt – tudta meg a Blikk.

Mengyi Roland nyolc évig volt képviselő,tavaly szeptemberben költségvetési csalás kísérlete miatt ítélték el jogerősen/MTI- Koszticsák Szilárd

A lap úgy tudja, a politikus Kecskeméten, Magyarország legjobb, európai színvonalú börtönében van, amiről azt mondják, szinte egy szanatórium.
 
– Egyágyas, jól felszerelt szobák vannak. A fürdőszoba ugyan közös, de van például közös konyha, ahol főzhettünk, a hozzávalókat pedig a börtön boltjában vásárolhattuk meg – mondta egy volt rab a lapnak. A rabok többsége reggel kisbusszal jár dolgozni. Többnyire reggel 6-tól délután 2-ig tart a műszak. A munka végén választható menü várja őket a börtönkantinban.
 
Szabadidejüket tévézéssel, számítógépezéssel, kártyázással, pingpongozással, vagy a könyvtárban tölthetik el. Van biliárdasztal, konditerem, sakk- és angol szakkör és még kertészkedni is lehet. Nyáron az intézmény füves sportpályáján egy-két órát napozhatnak, és közben egy kerti csapnál hűthetik le magukat.
 
– Az első év után hétvégenként hazajárhatnak, az utolsó egy esztendőt pedig jó eséllyel otthon tölthetik, nyomkövetővel. Ha jól viselkedik, két év nyolc hónap után szabadul – ehhez Mengyi Rolandnak szerényen kell közlekednie, itt nem számít, hogy ki voltál, nagyobb embert is láttak már ezek a falak – mondta a korábbi elítélt.
 
Szépen gondozott kertben sétálhatnak a rabok, nyáron még napozhatnak is a rácsok tövében
 
Fotó: MTI-Cseke Csilla
 
Híres lakók
 
A kecskeméti börtönt a politikához több szállal kötődő olajszőkítő bűnözők leültetésére hozták létre egy volt orosz laktanyából. Később itt raboskodott Stadler József is, akivel kapcsolatban a börtönlakók tudni vélik, hogy csapot szereltetett a börtönszobájába. Zuschlag János volt szocialista képviselő is itt töltötte csalás miatti hatéves büntetését.
 
A konyhán többféle étel közül választhatnak a rabok
 
forrás: blikk.hu