lyen abszurd történetet ma még nem olvasott: kerekesszékes férfit rabolt ki két fiatal lány Miskolcon

2015.10.15 18:46

Egy kerekesszékes férfit fosztott ki Miskolcon egy 20 éves lány, aki fiatalkorú barátnője bájait használta fel arra, hogy a bérházak közé csalja a gyanútlan férfit. Több mint 70 ezer forintot vettek el tőle – az esetet egy 17 éves barátnőjük is látta, aki nem volt rest megzsarolni őket.

A vádlott lányok és gyermekkorú barátnőjük az egyik villamosmegállóban találkoztak ismerősükkel, egy kerekesszékes középkorú férfival még 2014. októberében. A 20 éves nő és gyerekkorú társa a közeli bérházak közé tolták a férfit, majd – hogy figyelmét eltereljék – a gyermekkorú kislány felhúzta pólóját, hogy a férfi megfoghassa a melleit. Eközben 20 éves társa kikapta a férfi zoknijába rejtett tárcáját, amivel elszaladtak. A sértett fogyatékossága miatt nem tudta üldözni őket. A tárcában 72 ezer forint és a férfi iratai voltak. A pénzt kivették, az iratokat pedig rögtön visszaküldték egy fiúismerősükkel.

A cselekményt látta a két lány 17 éves barátnője, aki társai után futott és megfenyegette őket, hogy értesíti a rendőröket, ha nem osztoznak a pénzen. Végül 2 ezer forintot kapott a többiektől a hallgatásáért.

A sértett feljelentése alapján a lányokat pár nappal később elfogták.

A Miskolci Járási Ügyészség a 20 éves nővel szemben a kifosztás bűntette miatt felfüggesztett börtönbüntetést, a 17 éves lánnyal szemben pedig zsarolás bűntette miatt próbára bocsátást indítványozott a bíróságnak.

minap.hu