Ma este Újpest FC – Diósgyőri VTK NB I-es labdarúgó-mérkőzés

2017.08.19 08:51

Zárt kapuk mögött játsszák szombaton 20.30-tól az Újpest FC – Diósgyőri VTK NB I-es labdarúgó-mérkőzést. A miskolciak viszont semmiről nem maradnak le, a Szinva teraszon ezúttal is élőben lesz látható a derbi a LED-falon. A zárt kapus döntésnek Bódog Tamás, a piros-fehérek szakmai igazgatója nem örült, a csütörtöki sajtótájékoztatón ezzel kapcsolatban is elmondta a véleményét.

dvtk_ufc_bodog_nagy_170817_tm_5.jpg

– A labdarúgás a szurkolókért van, de van egy ilyen rendelet, amit be kell tartani – fogalmazott a diósgyőriek edzőközpontjában tartott eseményen Bódog Tamás. – Ezzel nem csak a hazai, hanem az ellenfél szurkolótáborát is büntetik, jelen esetben bennünket. Egy olyan eset miatt nem drukkolhatnak nekünk a szimpatizánsaink a helyszínen, amiről nem ők tehetnek. Furcsa, hogy kizárják a szurkolókat a stadionból, talán lehetett volna jobb megoldást is találni. Inkább mondjanak néhány negatív megjegyzést az emberre meccs közben, hiszen még akkor is lenne valamilyen hangulat.

Ráadásul a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) két mérkőzésre szabta ki a stadionbezárást az újpestiekre, akik így a következő hazai találkozójukon sem számíthatnak drukkereikre. Az ÚFC még csak egy vereséget könyvelt el, ahogy a DVTK is, és mivel mind a két együttes támadó futballt szeret játszani, egy jó mérkőzésre van kilátás. A budapestieknek egyaránt egy-egy győzelmük és vereségük van, a bajnokságot három döntetlennel kezdték, jelenleg hat ponttal a kilencedikek a 12 csapatos NB I-ben, míg a vendégek harmadikok.

Idén nyáron az Újpest ezidáig 14 futballistát igazolt, ennek ellenére Nebojsa Vignjevics vezetőedző ütőképes csapatot igyekszik összegyúrni – többek között Novothny Somával, aki az előző kiírásban még a DVTK-t erősítette. Miskolci oldalon azonban ott van Nagy Tibor, aki a múlt héten debütált tétmérkőzésen a Bódog-csapatban, nem is rosszul, és könnyen elképzelhető, hogy korábbi kenyéradója ellen is pályára léphet.

dvtk_ufc_bodog_nagy_170817_tm_3.jpg

– Nem könnyű megemészteni, amikor kimaradsz a keretből, de mindig hinni kell magadban – fogalmazott a 26 éves védő. – Fizikálisan a toppon kell lenni, hiszen az ilyen lehetőségeket meg kell ragadni. Sokat kivett belőlem a múlt heti találkozó, de már rendben vagyok, és ugyanúgy készülök, mint eddig bármikor. Két évig játszottam Újpesten, de a sérüléseim miatt kevés lehetőséget kaptam. Bár a keret kicserélődött, az edzőjük mentalitását ismerve biztos vagyok abban, hogy remekül felkészített gárdával fogunk találkozni.

Az MTK-nevelés hozzátette, a szokottnál is jobban izgult a Puskás elleni találkozót megelőzően, hiszen már napokkal korábba sejtette, ott lesz a kezdőben. Elsősorban a védőmunkájára összpontosított, de elmondta: a jövőben szeretne támadásban is többet hozzátenni együttese játékához.

Nem csak Nagy teljesítményével volt elégedett legutóbb Bódog, a Puskás Akadémia elleni 2-2-t követően ugyanis mind az öt, addig kevesebb lehetőséget kapó futballistáját megdicsérte. Persze, maximálisan megelégedve ezúttal sem volt, látott még hibákat, hiányosságokat.

dvtk_ufc_bodog_nagy_170817_tm_4.jpg

– Többé-kevésbé megvoltak azok a dolgok a múlt hétvégén, amit kértünk kollégáimmal a játékosoktól – árulta el a szakmai igazgató. – Voltak még hibák, nem is szabad tagadni, hogy az ellenfélnek megvoltak a lehetőségei a gólszerzésre. Ugyanakkor a csapat jól reagált az első bekapott találatra, majd előttünk is voltak esélyek a mérkőzés eldöntésére. A Makrai Gábor, Ugrai Roland csatárkettős mozgékonyabb, fürgébb, idézőjelben értve ügyesebb, mint a Szarka Ákos, Nikolaosz Joannidisz duó. A Puskás ellen rájuk volt szükségünk, szerencsére jól játszottak, éltek a bizalmammal, ahogy Nagy Tibor is.

Bódog egy taktikailag remekül felkészített, harcos Újpestre számít a hétvégén, amely véleménye szerint hasonló felfogásban játszik, mint a DVTK. Az, hogy hány helyen fog változtatni ezúttal a kezdőcsapatán, még rejtély, de egy dolog biztos: ezúttal még keményebben meg kell dolgoznia annak a futballistának, aki folyamatosan játszani akar nála. Kitl Miklós hagyott ki néhány edzést kisebb sérülése miatt, mindenki más azonban egészséges.

Ugyan Újpesten ezúttal nem lehetnek ott a Diósgyőr-szurkolók, a Szinva teraszon ismét lesz lehetőség a közös drukkolásra szombaton 20.30-tól.

Tóth Milán
minap.hu