Ma indul a TeSzedd! akció

2015.05.15 10:11

Ma indul és egész hétvégén tart a TeSzedd! köztisztasági, környezetvédelmi akció, amelyhez előzetes mintegy 115 ezren jelentkeztek szerte az országban. Az akcióhoz csatlakozott a Magyar Honvédség és a Honvédelmi Minisztérium dolgozói is.

Az ötödik akció elsődleges célja, a szemét eltüntetésén kívül, hogy növeljék az emberek érzékenységét a természet iránt, szeretnék megértetni, mennyire fontos a szelektív hulladékgyűjtés, ezáltal az újrahasznosítás segítése és a hulladék keletkezésének megakadályozása is. Az MTI beszámolója szerint a május 15. és 17. között szervezett hulladékgyűjtési programra előzetesen május 7-éig lehetett regisztrálni, ám az akcióhoz a helyszínen is lehet csatlakozni, így a korábbi évek tapasztalatai alapján akár 60-70 ezerrel is többen vehetnek részt a munkában, mint ahányan előzetesen jelentkeztek.

Ma, pénteken Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter és Bornemissza János, Poroszló polgármestere nyitja meg az akciót a Heves megyei településen, ezen a napon Szolnokon, Kiskunhalason, Szentgotthárdon, és Budapesten is lesznek rendezvények, de csatlakozott a Magyar Honvédség és a Honvédelmi Minisztérium dolgozói is.

mti.hu