Kedden már előbújhat a nap, de az eső még velünk marad

2021.04.20 05:57

Napközben egyre több helyen süt majd ki a nap, de több helyen kialakulhat majd zápor, zivatar is.

 
A több helyen párás, ködös reggelt követően kedden eleinte elszórtan, majd napközben a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett több helyen alakulnak ki záporok, délután zivatarok is – jósolja az Időkép.
 
Előrejelzésük szerint az esőt élénk, erős széllökések kísérhetik.
 
Délután 10-15 fok között alakulhat a hőmérséklet.
 
 
Szerdán a napos-gomolyfelhős időben ismét kialakulhatnak szórványosan záporok, zivatarok, erre elsősorban a Dunától keletre, és helyenként az Alpokalján mutatkozik a legnagyobb esély. A délnyugati szél megélénkül, délnyugaton meg is erősödhet. 14 és 19 közötti maximumokat mérhetünk. Reggelre helyenként párássá, ködössé válhat a levegő.
 
Csütörtökön napközben északnyugat felől egy hidegfront érkezik záporokkal, zivatarokkal, északnyugatira forduló széllel. A legmagasabb hőmérséklet napközben 11 és 20 fok között alakul, de a front által érintett területeken délután visszaesik a hőmérséklet.
 
Pénteken a napos-gomolyfelhős időben elszórt záporok kialakulhatnak. A nyugati-északnyugati szél sokfelé élénk, erős, helyenként viharos lehet. Napközben 10-16 fokot mérhetünk. Szombaton gomolyfelhők zavarhatják a napsütést, de jelentős csapadék nem várható, csupán egy-egy helyen alakulhat ki gyenge zápor. A kissé szeles időben 10-16 fok valószínű.
 
idokep.hu